HÓNAP KÖVE - 2023 FEBRUÁR: JURA CASTELLO MÉSZKŐ

2023-02-26


Természetes és elegáns

A német jura mészkő kiváló tulajdonságai és a homokszórt felületmegmunkálás együttesen biztosítják, hogy a Jura Castello mészkő burkolat kiváló megoldás olyan felületeknél, ahol fontos szempont, hogy a klasszikus mészkő megjelenés jellegzetességei mellett a felület összhatásában homogén megjelenést nyújtson.

Ennél a felületmegmunkálásnál a felület a csiszolthoz képest nyersebb, rusztikusabb megjelenésű és tapintású, a szokásos sárgás-bézses mészkő árnyalatokhoz képest világosabb tónusú és egységesebb színvilágú. A nyersebb és a csiszolt felülethez képest egyenetlenebb felület egyben csúszásmentességet is jelent, így akár padló- vagy teraszburkolatként is alkalmazható, de felhasználása elsősorban külső homlokzat burkolatként, szegély és fedkövekként vagy akár beltéri falburkolatként jellemző.

Megjelenése természetes mégis elegáns, így egyaránt jól illeszkedik modern vagy klasszikus építészeti környezetbe. Jól alkalmazható fa burkolatokkal, de akár fém vagy üveg építészeti elemekkel kombinálva is.

 

Több információ a jura mészkőről:

- általános tudnivalók >>
- felület típusok >>
- egyéb érdekességek >>


 

 

Vissza a bejegyzésekhez