MODERN MEGJELENÉS JURA MÉSZKŐ HOMLOKZATTAL

2020-06-29

 

2020 tavaszán elkészült Budapest I. kerületében az M20 Residences társasház, mely magas minőségű lakásokat kínál a vásárlóknak. A projekt során a tervezők és kivitelezők kiemelten figyeltek a magas minőségű anyagok felhasználására, ami az épület külső és belső megjelenésében is érvényesül.

Új építésű társasházaknál a hazai piacon nem megszokott módon, a Márvány és a Győző utcára néző homlokzat 3 cm vastag természetes kőburkolatot kapott.  A német jura mészkőből készült látványos homlokzat jellemzően 40/50 x 80/140 cm-es elemekből készült. A bézses árnyalatú mészkő természetes megjelenésével harmonikusan illeszkedik a környezetébe, ugyanakkor jól kiegészíti a modern corten acél áttört erkélyelválasztókat, egyedi és elegáns karaktert adva az épületnek.  

A homlokzathoz használt mészkő burkolat ökológiai szempontból is jó választás, mivel kedvező hatással van az épület hosszútávú üzemeltetési költségeire, valamint a teljes életciklusra vetítve is alacsony terhelést jelent a környezet számára a többi építőanyaghoz képest.

Az épületbe belépve az előtér padlója és oszlopai szintén a homlokzattal megegyező jura mészkő burkolatot kaptak, melyek a folyosó fa és tükör felületeivel együtt látványos belső teret alkotnak.

Az épület kőburkolatairól készült fotók megtekinthetőek az alábbi galériában.

A jura mészkőről további információk elérhetőek itt és itt.

 

 

 

 

Vissza a bejegyzésekhez